Permacultuur: maak je eigen moestuinplan

Bosdroom staat niet alleen voor meer bos, maar ook voor het verschil maken in je eigen tuin met een moestuin en voedselstruiken en bomen op een manier die de natuur ondersteunt. Heb jij een moestuin en wil je leren hoe je het hele jaar door kan eten uit eigen tuin? Ben je al vertrouwd met permacultuur? Of is dit je eerste ervaring ermee?

Op dinsdag 24 november geeft Annelies van Fruits de Terre/ Diner sur Terre speciaal voor Bosdroom een online theorieles permacultuur.

Deze les van 2 uur verloopt online via zoom en we leren alles over het moestuinplan!

Hoe begin je daar aan?
Waar moet je rekening mee houden?
Welke groenten kies ik?

Maar ook: wat is permacultuur en hoe pas ik die principes toe? Hoe kan ik met zo weinig mogelijk input een zo groot mogelijke opbrengst krijgen? Je komt het allemaal te weten!


Annelies dompelt jullie onder in de wondere wereld van de permacultuurmoestuin. Met die info kan je thuis zelf aan de slag: dromen van de toekomst, plannen tekenen, ideeën op doen, zaden verzamelen…

Kostprijs voor deze ene les apart bedraagt 30€ voor niet leden, 25€ voor Bosdroom leden. Betalen kan handig via onze webshop. En aangezien dit een digitaal product is, kan Bpost geen extra kosten aanrekenen 😉 .

Wist je dat?

Deze theorieles maakt deel uit van een reeks met praktijklessen die in het voorjaar 2021 zullen gegeven worden op ons Bosdroom veld in Rollegem Kappelle. Heb je interesse in de volledige reeks? Dan kan je die info hier vinden.

Bosdroom thee

Speciaal voor Bosdroom ontwikkelde bekende herboriste en theesommelier Ann Vansteenkiste  drie infusies om de weldadige werking van thee te ervaren. We stellen deze drie soorten graag aan je voor.

Bloemenweide

De Bosdroom bloemenweide thee bestaat voor 100% uit 7 inheemse bloemen namelijk kamille, moerasspirea, korenboem, goudsbloem, lavendel, kaasjeskruid en rozenblaadjes.

Bomenkracht

De Bosdroom bomenkracht theeinfusie bestaat voor 100% uit knopen en blaadjes van 7 inheemse bomen namelijk kers, vlier, rozenbottel, berk, meidoorn, linde en appel.

Eeuwenoude bomenwijsheid

Deze thee bestaat uit 100% pure blaadjes en takken thee van eeuwenoude bomen Pu Erh 2006 berk/ eik. Deze variant komt niet uit van inheemse bomen maar wordt steeds met de grootste zorg en respect voor de natuur bereid.

Geniet jij ook zo van een heerlijke tas thee? Neem dan binnenkort een kijkje in de webshop.

Er was eens een droom

Er was eens een droom, een droom om een Bos te planten en zo iets terug te doen voor mens en natuur!

Maar dan mag het niet bij een droom blijven. Daarom is Bosdroom ontstaan . Bosdroom is een vzw die zich ten volle inzet om de natuur van hier te ondersteunen. Onze doelstelling is nieuwe bossen aanplanten met inheems plantgoed! Recent kwam ook het verhaal van voedselbossen en permacultuur op ons pad. 


Er zijn zoveel mooie mogelijkheden om de lokale natuur een duwtje in de rug te geven. Inheems plantgoed zorgt bijvoorbeeld voor de juiste bloeitijden die onze bijen en ook andere dieren ten goede komen! Met voedselbomen wordt niet alleen de natuur, maar ook de mens ondersteund. We geloven sterk in het brengen van een positief verhaal met initiatieven die een meerwaarde kunnen bieden aan de natuur en aan het bewustzijn van de mens. Dit door bv. het houden van wandelingen, workshops, lezingen,..


Een geschenkje nodig denk dan zeker ook eens aan ons en kom een kijkje nemen in onze webshop. Alles kan aan huis geleverd worden! Of bestel via www.trooper.be/bosdroom zo krijgen wij ook een procentje van jouw aankoop zonder dat het je iets extra kost!


Zin om mee de handen uit de mouwen te steken? Neem zeker contact op. Wij zijn steeds opzoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Bos-groeten
het Bosdroom Team