Start met kiemen

Kiemgroenten zorgen voor meer energie in de winter. Doe van 3 tot 30 januari 2022 mee aan de kiemgroentenchallenge en ervaar het voor jezelf.

Verschillende kiemgroenten op de vensterbank in Nele haar boshuisje.

Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten of microgroenten zijn groenten waarvan je de niet volgroeide plant opeet. Wanneer je dezelfde zaden zou laten verder groeien en in de moestuin zou zetten krijg je een volwaardige plant.

De kiemen die je al na 7 à 10 dagen opeet bevatten echter nog tot wel 10 keer meer voedingsstoffen! Een ideale energieboost dus. Bovendien is het zeker in de winterperiode een milieuvriendelijk alternatief voor in serres gekweekte of geïmporteerde groenten.

Hoe kan je meedoen?

Van 3 tot 30 januari 2022 zullen we op onze social media tips en inspiraties posten om zelf aan de slag te gaan met kiemgroenten. Wat je zelf nodig hebt zijn dus vooral de zaden – zorg dat ze niet bespoten zijn – en een plekje op je vensterbank of ergens anders in huis. Het kan in je eigen schaaltjes of je kan kiezen voor alternatieven zoals hennepmatjes of de keramische kiemers.

Wil je nog materiaal aankopen of iemand een startset cadeau doen? Neem dan een kijkje op onze webshop voor een uitgebreid aanbod.

Waarom past dit bij Bosdroom?

Wij staan voor verbinding met onszelf en de natuur. Kiemgroenten zijn voor ons een ideale aanvulling om de periode te overbruggen waarbij in voedselbossen en moestuinen veel minder te oogsten is.

Het verlaagt aanzienlijk het nodige transport en verkort de productieketen wat de natuur heel erg ten goede komt.

En ook voor mensen met beperkte fysieke gezondheid, waardoor in de tuin werken minder haalbaar is, blijkt dit een fantastische manier om toch hun steentje bij te dragen. Zo bouwen we samen verder aan onze dromen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: