Week van de bij – 29 mei t.e.m. 5 juni

Bijtjes zoemen 

Gekust aan bloemen 

Een verzoenen tussen fauna en flora 

Goud geel zwart gestreept

Zweven ze op de lucht

Verbonden met het blauwe en het groene van deze aarde 

Foto: Canva door Marlies Deruyck

Bijen, ze zijn een heel kostbaar diertje hier op deze aarde.

Ze helpen mens en natuur door het verspreiden van stuifmeel.

Bloemen en planten kunnen op die manier groeien en zich voorplanten, wat essentieel is voor alle leven. Zonder bijen, kunnen bloemen en planten niet leven en komt ook de groei van groenten en fruit in het gedrang. Met alle nefaste gevolgen van dien …

Zorgdragen voor de bij is erg belangrijk, zeker als je weet dat deze beestjes het de laatste jaren steeds moeilijker krijgen om te overleven, omwille van een steeds beperkter wordend voedselaanbod, omwille van meer pesticiden, … (je kan er alles over lezen op https://www.vlaanderen.be/week-van-de-bij).

Graag wil VZW Bosdroom bij – dragen aan het behoud van verschillende bijensoorten door het bewustzijn rond het belang van bijen te vergroten, door biologische planten en wilde bloemen te zaaien en te verdelen, door activiteiten te organiseren die bijdragen aan diepere verbinding met de natuur, …

Hoe kan je zelf bijdragen?

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden!

Kies voor een activiteit die voor jou passend is en die je haalbaar acht.

Wat zijn de opties:

  • Verwijder harde ondergrond zoals klinkers, asfalt en kies voor een extra vierkante meter groen met wilde bloemen of planten waar bijen blij van worden
  • Bouw een bijenhotel
  • Voorzie een tuin met voldoende voedsel voor bijen 

Voor alle informatie en instructies hoe je concreet aan de slag kan gaan verwijs ik je graag door naar https://www.vlaanderen.be/week-van-de-bij/help-de-bij/voor-iedereen

Ben je werkzaam in een school, bij jouw gemeente of stad of ben je imker dan zijn er nog andere acties mogelijk https://www.vlaanderen.be/week-van-de-bij/help-de-bij

Wil je graag VZW Bosdroom steunen en hun concrete acties rond de bij, kom dan langs op het BEE HAPPY evenement (Siemenslaan 1, 8020 Oostkamp ) op 26 juni van 13 tot 17u.

We zullen er aanwezig zijn met eetbare bloemenzaailingen, kinderen kunnen er leuke prenten inkleuren van bijen en krijgen inruil een leuke attentie. Verder kijken we er naar uit om bij een hapje en drankje verder te praten over wat ons bezighoudt als VZW en waar jou interesseveld ligt.

Voor alle informatie ga naar het event op Facebook: https://fb.me/e/1Fh9pCwWX of naar de website: Bosdroom.com/bee-happy

Heel graag tot dan 

Warme groet 

Marlies

@Verbonden hart

Marlies Deruyck
Marlies Deruyck

Lieve blogpostlezers,
Wat leuk je hier terug te vinden! Graag stel ik mezelf even voor:
Ik ben Marlies, 27 jaar en sedert kort een schakeltje in het mooie bosdroom verhaal. Samen met andere kan je me binnenkort terugvinden in het workshopteam en vanaf nu ook via deze blog. In het dagelijkse leven, vind je me vaak buiten terug.
Een stevige wandeling, een meerdaagse staptocht, kamperen, … Mijn batterijtjes laden er volledig van op. Het bos is mijn plekje om stevig bij mezelf te komen en dicht tegen moeder aarde aan te vleien. Daar stromen liefde, dankbaarheid en compassie rijkelijk door mijn lijf. Via het schrijven hier, neem ik jullie graag mee in een wereld van verbondenheid, overvloed en overgave samen met de natuur.


Veel leesplezier

Liefs
Marlies
@Verbonden Hart

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: