Dit was 2022

Een overzicht van wat we dankzij jullie met Bosdroom VZW het afgelopen jaar realiseerden:

Eetbare bloemen en bij-zondere kaarten

bijzonder_wenskaart_bosdroom

Op de Bee Happy dag in Oostkamp mochten we heel wat mensen blij maken met eetbare bloemen om in hun tuin of terras te plaatsen. Zo helpen we ook de natuur een handje en wat was het mooi de reacties van jullie te horen over hoe je echt niet wist dat je zoveel met deze bloemen kan doen. Voor sommigen was het een echte smaakontdekking 🙂

Daarnaast lanceerden we ook de Bij-zonder kaartjes als een reeks van 3 kaarten die je aan iemand kan schenken en ook zelf kan inkleuren. Deze maken ondertussen deel uit van ons vast aanbod waarmee je ons en de natuur kan steunen en er ondertussen ook iemand mee in de spreekwoordelijke bloemetjes kan zetten.

Overnachten in de natuur

Sinds dit jaar kan je blijven overnachten in het lemen huisje of de tipi-tent op de bijzonder mooie en rustig gelegen locatie van de Kastanjehoeve. Deze plek werd zo gedoopt door de kastanjebomen langs de dreef en het is ook de plek waar Bosdroom nu haar maatschappelijke zetel heeft en waar we nog heel wat plannen hebben voor 2023 en erna (later meer hierover…)

Wil je hier ook eens komen overnachten en genieten van de natuur? Dat kan hier voor het lemen huisje: Natuurhuisje 64625 – huisje in Ruddervoorde | Natuurhuisje.be of hier voor de tipi: Natuurhuisje 64732 – huisje in Ruddervoorde | Natuurhuisje.be

Bestuurswissel

Naast de wijziging van ons vestigingsadres hadden we binnen de VZW ook een bestuurswissel. We bedanken onze eerdere bestuursleden om de oprichting en beginjaren van Bosdroom te helpen mogelijk maken. Ze gaven de fakkel door aan twee mensen die ons al even met raad en daad bijstonden en dat met veel plezier blijven doen.

Marc Francisco Van Rymenant heeft met VZW de Nieuwe Aarde het Zwaluweveld een voedselbos en permacultuur project in Scherpenheuvel.  Je zag hem misschien al op onze Bee Happy dag. Binnen Bosdroom zal hij ons met goede raad bijstaan.

Steffie-Vandierendonck

Steffie Vandierendonck helpt al sinds 2019 met onze social media en algemene ondersteuning. Daarnaast zet ze zich ook in voor het luik zorg en ontspannen en tot rust komen in de natuur. 

Warmste Week … kiemen for life

In september kregen we het mooie nieuws dat we geselecteerd werden als 1 van de 270 goede doelen van de Warmste Week van 2022. Samen hebben we gevlamd tegen kansarmoede en werden er o.a. door onze vrijwilligers al zelfgemaakte choco, chocoladetaart en kiemgroenten verkocht. Begin januari krijgen we van het Warmste Weekfonds het nieuws welk budget alle acties voor Bosdroom opleverden en kunnen we kiemgroenten en zo dus ook gezonde, betaalbare voeding in 2023 tot bij heel wat huiskamers brengen en mee kansarmoede helpen bestrijden.

Dank jullie wel alvast aan iedereen die meesteunde en aan al onze vrijwilligers.

Verbinden tussen paarden

mediteren-paarden-kantelhoeve
Een andere heel mooie samenwerking ontstond tussen Bosdroom en Siegfried van de Kantelhoeve. We hielden er verschillende malen een meditatie tussen paarden die uiteindelijk omgedoopt werd tot ‘verbinden tussen paarden’ omdat dit uiteindelijk is waar het echt om gaat. Mooie mensen ontmoeten, volledig mogen aanwezig zijn met al wat we op dat moment (mentaal, emotioneel en fysiek) meebrengen, gezien en gehoord worden rond een warm vuur en in de wei tussen de paarden. 

Deze momenten worden ook in 2023 voortgezet op wisselende data. En je kan met onze Bosdroom alternatieve munt betalen. Een overzicht van komende data vind je alvast hier op de website van de Kantelhoeve. Wanneer je naar beneden scrollt en ‘andere datum selecteren’ aanklikt vind je een overzicht van komende data.

We kijken ernaar uit om je ook hier misschien eens te mogen verwelkomen. 
Zo dat was ons jaar in een vogelvlucht. Hoe ging het voor jou? Heb je het gevoel dat je samen met ons iets in de wereld wl zetten? Laat het ons zeker weten door op deze mail te antwoorden.

Laten we samen nog wat droomzaadjes planten en deze laten groeien.

Bos-groeten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: