Bee Happy

Kom naar de Bee Happy dag op het evenementenplein in Oostkamp (Siemenslaan 1, 8020 Oostkamp) op zondag 26 juni van 13u tot 17u. Op deze dag zetten we niet alleen de bijen, maar ook onze bezoekers in de bloemetjes. Evenement voor jong en oud. Zo krijgen de eerste 100 bezoekers een eetbare bloemenzaailing (daarna zolang de voorraad strekt).

Elk kind dat een ingekleurde tekening inlevert krijgt een leuke attentie. Er zullen kinderactiviteiten zijn, informatieve standen, de Bosdroom munt als alternatief systeem. Laten we van onze tuinen 1 groot, gezellig bloemenfestijn maken en samen gaan voor meer verbinding met elkaar en de natuur over onze huizen heen.

Programma

Gratis eetbare bloemenzaailingen

Imker Kurt Yde van Miellerie d’Ardenne brengt een demokast mee en producten met dank aan de bij.

Rocktailz voorziet heerlijke cocktails en mocktails.

Proef de heerlijke mede van Taranartos (verkrijgbaar aan de stand van Rocktailz).

Plan B Waardamme brengt Habeebee zepen en ecogamma mee en vertelt graag over het belang van ecologische producten voor de natuur.

Inge Waeyaert laat je proeven van heerlijke thee/ ice tea en pesto van bloemenzaailingen. Ideaal dus om ideetjes op te doen.

Kindergrime

Ann Vandenbossche komt met het verhalenbusje een verhaal vertellen om 14u, 15u en 16u.

Maak je eigen bijenhotel met natuurlijke materialen met dank aan de gemeente Oostkamp.

Peter Clerckx van Ecoliving Brugge komt om 15u30 spreken over nieuwe wijken omtoveren in meer groen en voedselbos.

Om 14u30 vertelen we je meer over de Bosdroom alternatieve munt en wat je er zoal mee kan doen.

Wortelwafels
Visspel
Bijenspel
Bij-zondere wenskaarten
Bosdroom shop

….

Kleurprent

Ben je tussen de 4 en de 12 jaar? Breng dan je ingekleurde tekening mee naar het “Bee Happy” evenement en krijg in ruil hiervoor een leuke attentie. Bovendien maak je kans op het winnen van een insectenhotel.

Je kan de tekening downloaden door met de rechtermuisknop op de afbeelding naar keuze te klikken en dan te kiezen voor afbeelding opslaan. Vervolgens kan je deze afdrukken. Kies je tekening volgens moeilijkheidsgraad. Je kan slechts 1 tekening per kind indienen.

Om 14u30, 15u30 en 16u30 is er een trekking waarmee je een insectenhotel kan winnen.

Eetbare bloemenzaailing

Tijdens het Bee Happy evenement verdelen we eetbare bloemenzaailingen. De eerste 100 bezoekers krijgen sowieso een plant. Kom je later, maar had je toch graag een zaailing? Reserveer dan je plantje door onderstaand formulier in te vullen:

Sponsors

Voor dit evenement werken we samen met verschillende sponsors. Zo voorzien we een Bosdroom munt voor elke ingebrachte kleurprent. Deze munt kunnen kinderen dan weer inruilen voor een activiteit.

Wil je zelf ook munten sponsoren of op andere manieren bijdragen tot het evenement? Contacteer ons dan hier.

Over de organisator

Bosdroom VZW is opgericht in 2017 met als doel mensen terug te verbinden met elkaar, met zichzelf en met de natuur. Het is dromen van meer bos, maar ook in het bos zelf mogen dromen. Eerder deed Bosdroom al een langste bloemenlint actie in Houthulst waar één van onze meest actieve vrijwilligers woont. Dit jaar willen we sterk inzetten om de verbinding met de inwoners van Oostkamp (waar oprichtster Nele Cokelaere woont) te versterken.

%d bloggers liken dit: