Over


Er was eens een droom, een droom om een Bos te planten en zo iets terug te doen voor mens en natuur!

Maar dan mag het niet bij een droom blijven. Daarom is Bosdroom ontstaan . Bosdroom is een vzw die zich ten volle inzet om de natuur van hier te ondersteunen. Onze doelstelling is nieuwe bossen aanplanten met plantgoed die de mens en dier ten goede komen! Zo kwam ook het verhaal van voedselbossen en permacultuur op ons pad. 

En we willen niet alleen dromen van meer bos, maar ook in het bos mensen opnieuw laten dromen. Ervaar de heilzame, rustgevende werking van de natuur om met jezelf en anderen in verbinding te gaan.

We hebben een klein team van gedreven vrijwilligers met een passie voor wat we doen. Samen willen we de natuur en het welzijn van de mensen ondersteunen. We kijken ernaar uit je te zien op één van onze activiteiten. Heb je zin om het vrijwilligersteam te versterken? Neem dan contact met ons op.

Bos-groeten
het Bosdroom Team

Bosdroom vzw

Mensen verbinden met de natuur, met zichzelf en met elkaar… dat is wat we doen in een notendop. We geloven sterk in het brengen van een positief verhaal met initiatieven die een meerwaarde kunnen bieden aan de natuur en aan het bewustzijn van de mens. Dit door bv. het houden van wandelingen, workshops, lezingen,..


Een geschenkje nodig denk dan zeker ook eens aan ons en kom een kijkje nemen in onze webshop. Alles kan aan huis geleverd worden! Of bestel via www.trooper.be/bosdroom zo krijgen wij ook een procentje van jouw aankoop zonder dat het je iets extra kost!

Nele Cokelaere

De vrouw achter de VZW

Dagelijkse leiding
Contactpersoon vzw
Begeleider natuurwandelingen en workshops

Nele had van jongs af aan een voorliefde voor de natuur. Naarmate ze ouder werd, wilde ze hier ook iets voor terug doen. Haar droom was om een bos te planten, en zo is Bosdroom vzw geboren. Naast de VZW heeft Nele een praktijk Totale Welzijn voor NES therapie. Wanneer Nele niet aan het werk is, dan is ze meestal te vinden in de natuur of aan het bijleren over permacultuur en off-grid wonen.

Wil je Nele beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op haar blog.

Stuur een e-mail: nele@bosdroom.be

Steffie-Vandierendonck

Steffie Vandierendonck

Begeleider natuurwandelingen en workshops
Opzetten activiteiten
Beheren website en social media

Steffie Vandierendonck is relaxatietherapeute, en natuurgids met een focus op bosbaden en ontspannen in de natuur.

Daarnaast is ze lid van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie en helpt ze binnen Bosdroom VZW activiteiten verzorgen gaande van online webinars tot driedaagse activiteiten met of zonder overnachting.

Ze is sinds 2018 actief als gedreven vrijwilligster binnen de VZW. Haar motto is dat iedereen zou moeten kunnen leven en werken volgens zijn eigen ritme en dat in harmonie met het ritme van de natuur.

Heb je een specifiek vraag rond het organiseren van een activiteit? Contacteer ons dan via wandeling@bosdroom.be

Vrijwilligersteam

Wie doet mee?

Voor onze werking laten we ons steeds adviseren door mensen met ervaring in hun vakgebied. Op onze beurt adviseren we mensen met onze eigen kennis. Boswachters, begeleiders van kookworkshops, mensen met jarenlange ervaring op het gebied van voedselbossen en permacultuur, … De natuur ondersteunen doe je niet alleen, maar samen.

Ben je op zoek naar specifieke informatie rond een onderwerp?

Contacteer ons hier.


Hoe kunnen we elkaar ondersteunen?

Interesse om samen te werken en in verbinding de natuur te ondersteunen?


%d bloggers liken dit: