Over


Er was eens een droom, een droom om een Bos te planten en zo iets terug te doen voor mens en natuur!

Maar dan mag het niet bij een droom blijven. Daarom is Bosdroom ontstaan . Bosdroom is een vzw die zich ten volle inzet om de natuur van hier te ondersteunen. Onze doelstelling is nieuwe bossen aanplanten met plantgoed die de mens en dier ten goede komen! Recent kwam ook het verhaal van voedselbossen en permacultuur op ons pad. 

En we willen niet alleen dromen van meer bos, maar ook in het bos mensen opnieuw laten dromen. Ervaar de heilzame, rustgevende werking van de natuur om met jezelf en anderen in verbinding te gaan.

We hebben een klein team van gedreven vrijwilligers met een passie voor wat we doen. Samen willen we de natuur en het welzijn van de mensen ondersteunen. We kijken ernaar uit je te zien op één van onze activiteiten. Heb je zin om het vrijwilligersteam te versterken? Neem dan contact met ons op.

Bos-groeten
het Bosdroom Team

Bosdroom vzw

Er zijn zoveel mooie mogelijkheden om de lokale natuur een duwtje in de rug te geven. We kiezen bijvoorbeeld voor plantgoed met de juiste bloeitijden die onze bijen en ook andere dieren ten goede komen! Met voedselbomen wordt niet alleen de natuur, maar ook de mens ondersteund. We geloven sterk in het brengen van een positief verhaal met initiatieven die een meerwaarde kunnen bieden aan de natuur en aan het bewustzijn van de mens. Dit door bv. het houden van wandelingen, workshops, lezingen,..


Een geschenkje nodig denk dan zeker ook eens aan ons en kom een kijkje nemen in onze webshop. Alles kan aan huis geleverd worden! Of bestel via www.trooper.be/bosdroom zo krijgen wij ook een procentje van jouw aankoop zonder dat het je iets extra kost!

De vrouw achter de vzw

Nele Cokelaere

Dagelijkse leiding
Contactpersoon vzw
Begeleider natuurwandelingen

Nele had van jongs af aan een voorliefde voor de natuur. Naarmate ze ouder werd, wilde ze hier ook iets voor terug doen. Haar droom was om een bos te planten, en zo is Bosdroom vzw geboren. Naast de VZW heeft Nele een praktijk Totale Welzijn voor NES therapie. Wanneer Nele niet aan het werk is, dan is ze meestal te vinden in de natuur of aan het bijleren over permacultuur en off-grid wonen.

Wil je Nele beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op haar blog.

Stuur een e-mail: nele@bosdroom.be

Advies en ondersteuning

Wie doet mee?

Voor onze werking laten we ons steeds adviseren door mensen met ervaring in hun vakgebied. Op onze beurt adviseren we mensen met onze opgedane kennis. Boswachters, natuurwerkgroepen, andere VZW’s,… De natuur ondersteunen doe je niet alleen, maar samen.

Stuur een e-mail: nele@bosdroom.be


Wil je ons vrijwilligersteam versterken?

We kunnen op dit moment hulp gebruiken bij social media, positieve promotie VZW, gidsen, …


%d bloggers liken dit: