4-delige online reeks Voedselbos de Woudezel

Ga mee op virtuele rondleiding en laat je inspireren.

Diderik Claerebout – Voedselbos de Woudezel

In een ideale mix tussen theorie en praktijkvoorbeelden ga je mee op een online reis door het voedselbos. In 4 verschillende sessies komt telkens een ander deel aan bod. 

  • In de theoretische uitleg wordt je meegenomen doorheen de bosgeschiedenis. Je ontdekt de algemeenheden van een voedselbos om uiteindelijk aan te komen bij het verhaal van de nieuwe plekken en hoe je die zelf kan opzetten.
  • Elke week neemt Diderik ons ook virtueel mee op een ander stuk van het domein van 6 ha om zijn kennis met ons te delen en deze is enorm! Gaande van de vijver en voortuin tot de moestuin volgens permacultuurprincipe en voedselbos in de wilde natuur krijg je tal van praktijkgerichte voorbeelden mee uit de ruim 10 jaar ervaring waaruit Diderik met Voedselbos de Woudezel kan tappen.

Voor wie?

Deze 4-delige reeks is toegankelijk voor iedereen met interesse in de natuur. Het is zowel voor mensen die ervan dromen een eigen voedselbos te starten als voor ervaren voedselboseigenaars die op zoek zijn naar extra tips en tricks.

Hoe?

De lessen worden 4 weken lang online gegeven op vrijdag en dat op volgende datums:

21 mei, 28 mei, 4 juni en 11 juni 2021

Telkens van 14u tot 16u30.

Er komt een opname die een week kan herbekeken worden voor wie niet op het moment zelf kan meevolgen.

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt 85€ voor de reeks van 4 sessies. Bosdroom leden kunnen hun kortingscode gebruiken en ontvangen zo 10% korting.

Inschrijven kan via onze webshop of door het correcte bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer Bosdroom VZW Rek. nr. BE48 1030 4982 4827 BIC: NICABEBB. Vermeld in de mededeling ‘reeks Woudezel en je e-mailadres met een A waar het @-teken hoort te staan.’

Verschillende zones

Elk zone binnen het domein heeft zijn eigen functie. Tijdens deze reeks krijg je een rondleiding doorheen elke zone en leer je bij waarom deze van belang zijn.

Voedselbos in de wilde natuur

Is de term voedselbos wel zo goed gekozen? Hoe werk je het best samen met het landschap op je heen? Dit en nog veel meer vragen worden ongetwijfeld beantwoord.

Ruimte voor interactie

Tijdens de reeks laten we voldoende ruimte voor interactie. Heb je vragen over je eigen voedselbosplan? Probeerde je al iets uit wat niet zo goed liep? Diderik deelt graag zijn ruim 10 jaar ervaring.


Tijdens elke rondleiding bij de Woudezel leer je weer iets nieuws. Diderik is zo’n vat vol kennis en we zijn ontzettend dankbaar dat hij deze kennis met ons wil delen. Een aanrader!

Bosdroom vzw


Veelgestelde vragen:

Waarom kiezen voor een online reeks?
Door alle coronamaatregelen zijn we wel nog even beperkt in het aantal mensen die ‘in het echt’ mogen samenkomen. Met een online reeks hebben we dit niet en zijn we zeker dat de sessies kunnen doorgaan ongeacht de op dat moment geldende maatregelen voor samenkomsten.

Hoe kies ik best mijn plantgoed?
Weet dat je bij voedselbos de Woudezel ook terecht kan voor plantgoed. Tijdens de reeks ontdek je vast al veel over welke combinaties voor jouw domein geschikt zijn. Aan het einde van elke sessie is ook ruimte om vragen te stellen en eventueel afhaalmomenten af te spreken.

Ik heb al een voedselbos is dit dan nog iets voor mij?
Wij zijn absoluut voorstander van leren van elkaar. De meeste voedselbossen zijn relatief nieuw. Diderik is met zijn bos al in een volgende fase en heeft zo al pakken praktijkervaring opgedaan. Of je nu meevolgt om extra inspiratie op te doen of om eigen ervaringen uit te wisselen… je bent zeker welkom.

Wat als ik geen voedselbos heb?
Ook gewoon uit interesse kan je zeker aansluiten. Zelfs op het niveau van je eigen tuin leer je ongetwijfeld interessante tips en tricks bij.

Wordt je vraag hier niet beantwoord? Stel ze ons gerust.

Samen de natuur ondersteunen.

%d bloggers liken dit: