Bosdroom munt voor organisaties

Een wisselwerking opbouwen en samen de natuur ondersteunen.

Een ondersteunend netwerk om je heen dat met je mee denkt, groeit en bloeit.

De Bosdroom munt volgt het principe van de alternatieve economie. Munten kunnen aangekocht worden of verkregen worden voor je inzet als vrijwilliger bij een aangesloten organisatie. Dit is wat voor jou als handelaar of organisatie nuttig is om te weten:

  • De munten hebben een verkoopwaarden van 3€ per munt. Particulieren kopen deze munten dus voor dat bedrag aan.
  • Je kan ervoor kiezen een verdeelpunt te worden en de munten door te verkopen. Je eigen aankoopbedrag is dan 2.70€ per munt. Munten kunnen in dit geval per 10 stuks aangekocht worden. Je bepaalt zelf als je ze ook per 10 of per stuk verkoopt.
  • Je kan de munt zelf gebruiken binnen je organisatie om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Zo hoef je niet meteen extra geldbudget te voorzien voor bijvoorbeeld vrijwilligersvergoedingen. De munt kan blijven circuleren binnen je eigen organisaties OF je vrijwilligers kunnen ze omruilen bij andere deelnemende handelaren en bij Bosdroom VZW zelf. Zo ontstaat er meteen een groter aanbod.
  • Je kiest zelf welke omruilwaarde je tegenover de munt zet en bent dus niet gebonden aan de 3€. Voorbeelden zijn 1 munt omruilen voor een tas koffie met gebak, 2 munten voor een zelf samengesteld groetenpakket, 3 munten voor een workshop die anders 10€ kost,…
  • Particulieren kunnen de munt NIET terug in geldwaarde omruilen. Ze moeten deze dus steeds ergens besteden.
  • Als handelaar of organisatie kan je de munt WEL terug in geldwaarde omruilen bij Bosdroom VZW. Je krijgt dan 2.40€ per munt. Op deze manier schenk je 10% aan Bosdroom VZW om meer natuur mogelijk te maken. Dit budget dat zo verzameld wordt, wordt ook gebruikt voor de promotie en het verder uitbouwen van het muntnetwerk. Je krijgt een vermelding op de Bosdroom website en social media en we helpen op die manier mee vrijwilligers met mooie initiatieven verbinden.
  • Als organisatie heb je ook de optie om gebruik te maken van onze Bosdroom ledenruimte en er een eigen online plek voor je vrijwilligers te creëren. Contacteer ons gerust voor de mogelijkheden.

Laten we samen iets moois opbouwen.

%d bloggers liken dit: