Bosbaden en Natuur-Verbinding

bosbaden

Bosbaden of wel Shinrin-Yoku komt uit Japan waar het zelfs voorgeschreven wordt door artsen. Het is op een rustig tempo de natuur beleven met al je zintuigen. Zo ga je in verbinding met de natuur om je heen en geniet je bovendien van tal van wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen:

– Je immuunsysteem krijgt een boost
– Je stressniveau daalt aanzienlijk
– Je humeur wordt beter
– Je kan je beter concentreren
– Je gaat in verbinding met jezelf, de natuur en anderen
– …

De sessies worden gegeven door een ervaren gids en er zit een bepaalde opbouw in de oefeningen waardoor je zowel mentaal als fysiek gaat ontspannen. Verder kunnen er ook emoties aan bod komen of inzichten naar voor komen die dan ook hun plaats tijdens de wandeling kunnen krijgen.

Een #bosbad sessie van 2 uur bedraagt 75€ en kan gegeven worden in een bos in je buurt (voorlopig enkel in West-Vlaanderen). We spreken samen een locatie af. Aan het eind van de wandeling krijg je een Bosdroom geschenkje mee.

Corona update: Aangezien de regels voor sport en vrije tijd buiten zijn dat je met 4 personen mag samenkomen, kan je de sessie alleen volgen of met twee andere vrienden.
Je betaalt dus zelf 75€ voor een privé-sessie OF jullie delen de prijs door drie en betalen elk 25€. We houden uiteraard de nodige afstand en volgen de geldende coronamaatregelen.

Inschrijven kan door ons een mail te sturen naar wandeling@bosdroom.be We spreken dan samen een moment en locatie af en sturen je de betaalgegevens door.

Bosgroeten
Bosdroomteam

Ervaringen deelnemers

Veelgestelde vragen:

Waarom moet ik betalen voor een wandeling in de vrije natuur?
Bosbaden en Natuur-Verbinding is zoveel meer dan een gewone wandeling. Door de opbouw van de oefeningen en het feit dat je met een ervaren gids/coach op stap bent, kan je zowel mentaal als fysiek dichter bij jezelf komen. Je krijgt waar nodig de juiste achtergrond mee. Bovendien steun je met elke wandeling Bosdroom VZW en help je ons zo de natuur verder te ondersteunen.

Wat moet je doen als je wel graag met anderen samen een bosbad zou willen doen, maar niet meteen iemand kent?
Laat het ons weten. We kunnen bijhouden van welke regio je bent en wat het meest geschikte moment is voor jou om te wandelen. Zo vinden we misschien wel iemand in je buurt die ook wil bosbaden, dan deel je de eerste keer de kost van de bosbad sessie en wie weet beslissen jullie later om nog samen te gaan wandelen.

Er worden ook regelmatig groepswandelingen georganiseerd waarbij je kan aansluiten. Dit is bijvoorbeeld zo op elke eerste vrijdag van de maand om 10u. Let op: plaatsen zijn door coronamaatregelen erg beperkt.

Wat is het verschil tussen bosbaden en Natuur-Verbinding?
In principe is dit gewoon een ander woord voor dezelfde ervaring. Je ervaart in beide de natuur met al je zintuigen. Toch kunnen er verschillende accenten gelegd worden naargelang wat de deelnemer nodig heeft. Het Natuur-Verbindingsgedeelte kan zo bijvoorbeeld dichter aanleunen bij coaching. Bij een individuele sessie kunnen we zo diep gaan op bepaalde vragen als jij zelf wilt en dat steeds met de natuur als onze spiegel.
Start je met een bosbad in groep en merk je dat er dingen bovenkomen die je liever alleen met de begeleider bespreekt? Dan kan ook in overleg voor een aanvullende Natuur-Verbindingssessie gekozen worden.

Vraag hier een sessie aan:

Heb je vragen of wil je een sessie boeken? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

%d bloggers liken dit: