Rondleiding Bloemenpluktuin Herenthoeve

Herenthoeve Heirentstraat 1, Meulebeke, West-Vlaanderen

Martine Opsomer neemt ons mee op sleeptocht in de bloemenpluktuin de Herenthoeve. We krijgen de historiek van het bedrijf te horen als ook het ontstaan van de pluktuin. Ze vertelt ons wat er zoal te vinden is in de pluktuin en over de werkzaamheden gedurende het seizoen. Het lokale, duurzame en ecologische aspect wordt ookMeer lezen over "Rondleiding Bloemenpluktuin Herenthoeve"

Rondleiding Voedselbos De Woudezel

Voedselbos De Woudezel Iepersteenweg 84, Merkem, West-Vlaanderen

Rondleiding bij de Woudezel, het voedselbos van Diderik Claerebout Diderik neemt ons mee op zijn domein van 6 ha om zijn kennis met ons te delen, en deze is enorm! Zijn verhaal loopt over van tips en weetjes en regelmatig zegt hij er bij: “Ik zou nog zo veel meer kunnen vertellen, maar er isMeer lezen over "Rondleiding Voedselbos De Woudezel"

Lessenreeks permacultuur

online

Tijdens deze 4-delige lessenreeks leren we een moestuin aanleggen via het principe van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren. Maar je leert nog meer want permacultuur is ook een manier van leven. De lessen worden gegeven door Annelies van Fruits de Terre. De theorieles gaat online door via zoom. DeMeer lezen over "Lessenreeks permacultuur"